За блога и идеята

Стартирах този блог/страница много преди да започна консултантска практика. В него споделям описателно и философски (до колкото мога) преживяванията си, съчетани с теорията и практиката на гещалт-терапията. През вътрешни изживявания, терапевтичния ми опит (като терапевт и клиент), гещалт философията, водещите психологически теории и знанията на други хора, създавам свои синтези и гледища за това, което възприемам и искам да споделя.

Вярвам в интер-субективността на споделения опит и мисля, че публикациите могат да бъдат от помощ, информация и подкрепа и за вас. Нещата, които пиша, до голяма степен нямат научна обусловка и не претендират за академично звено. Виждам ги като упражнение в създаване на съдържание, което опаковам в психология и гещалт.

Имам идеята да популяризирам гещалт-терапията, себе си като терапевт и психолог, като заедно с това искам да разсея някои митове и предразсъдъци около психотерапията и психологията. Допълнително, да внеса яснота и осъзнатост за теорията, философията, подходите и практиката на гещалт-терапията.
В блога представям частично, субективно и понякога теоритично описание на един продължителен терапевтичен и преживелищен процес.
Нядавам се да намерите в темите по нещо за себе си,  да ви бъдат интересни и въвличащи, и престоят ви да бъде ползотворен и пълноценен.

Ако тъмнината е зора, още неродена… имай търпение, ще стигнем. 😉

Аз съм Аз. Ти си Ти.
Аз вървя по пътя си, Ти вървиш по своя.
Не съм на този свят, за да оправдая очакванията ти.
И Ти не си на този свят, за да опрадаеш моите.
Ако Аз и Ти се срещнем, това ще е прекрасно.
Ако ли не – продължаваме по пътя си.

Запомни едно… няма традиция, закон или правило, което да се прилага универсално… включително и това.

Вашият коментар